Cum am implinit 25 de ani in Madrid

Mi-am făcut un obicei frumos, aşa îi zic eu, ca în fiecare an de ziua mea să plec undeva, într-un alt oraş în afară de cel în care locuiesc. Este cadoul cel mai frumos pe care mi-l fac. Am petrecut zile de naştere emoţionante în Budapesta(de vreo două ori), în Germania la Europa Park, Iaşi, Istanbul, iar cea mai deosebită dintre toate a fost anul trecut când am împlinit un sfert de secol în Madrid.

Îmi aduc aminte cum sufeream, cu o săptămână înainte de ziua mea, pentru că nu aveam nici un plan să plec niciunde, dar cum cineva acolo sus mă iubeşte, a apărut deodată oportunitatea de a pleca în Spania, în Madrid, să vizitez un prieten bun pe care eu îl ador. Cu ultimele mele economii mi-am cumpărat biletul de avion. Cum wizzair pe timpul iernii zboară doar o dată pe săptămâna, am plecat din Budapesta cu ryanair şi m-am întors în Timişoara cu wizzair.

A fost o zi plină de surprize. Ziua mi-am început-o dimineaţa devreme, m-am trezit la 5  şi am început să mă pregătesc, să mă fac frumoasă. Dacă de obicei, când plec într-o călătorie, mă îmbrac în cele mai comode haine, atunci am vrut să mă simt deosebită. Mi-am pus o rochiţă pe mine, mi-am pregătit make up-ul care trebuia să reziste până noaptea târziu, părul ca de păpuşă barbie şi aşteptam să înceapă aventură.

IMG1342

Telefonul a început să sune când soarele nici nu se gândea să se trezească. Primul om care m-a sunat cu noaptea în cap a fost şoferul care se ocupa de transferul la Budapesta “Bună dimineaţă domnişoară A, La mulţi ani!….” Opaaa, ziua mea chiar începea frumos! Cum de ştie omul ăsta că e ziua mea? Şi surprizele nu s-au oprit aici, după ce au urcat în bus toţi omuleţii care mergeau spre Budapesta, şoferul a oprit maşina în faţa unei florării şi s-a întors cu un trandafir superb pentru mine! Eu? Fără cuvinte! Ca un copil mic m-am bucurat şi s-a întipărit pe faţă mea un zâmbet pe care nu l-am mai putut şterge toată ziua. Transferul la Budapesta mi l-am rezervat cu agenţia Recreation, ştiam că sunt profesionişti, dar nu mă aşteptam la aşa surpriză frumoasă. Vă mulţumesc mult oameni dragi.

IMG1353În Budapesta au urmat vreo 3 ore în care trebuia să aştept zborul meu, timp în care am citit fiecare mesaj frumos postat pe facebook de prietenii mei dragi. Aeroportul din Budapesta arăta parcă mai primitor ca niciodată, sau poate că eu eram atât de entuziasmată încât totul în jurul meu părea mai frumos?

IMG1354

A urmat un zbor de vreo două ore jumate cu ryanair. Primul meu zbor cu ryanair. Dar totul a fost perfect, m-am împrietenit cu o doamna care mi-a povestit ce pot vizita în Madrid şi cum e, ca român, să trăieşti şi să lucrezi în Spania. Şi ca să vedeţi ce coincidenţă, doamna era de fapt o clientă de-a mea, chiar eu îi făcusem biletul de avion :) . Concluzia: e greu prin ţări străine, dar e mai bine decât în România. Offff că mă doare sufletul să văd cum toată lumea pleacă departe pentru că în ţara noastră nu se poate duce o viaţă decentă.

Ce păcat, nici nu îmi mai amintesc cum arată aeroportul din Madrid, ştiu doar că am fost primită cu muuulţi besitos şi îmbrăţişări calde!  De la aeroport am plecat spre capitala Spaniei pe care nu visam să o vizitez într-un viitor apropiat. Madrid a fost un oraş de la care nu aveam nici o aşteptare. Şi când nu ai aşteptări ai şi cele mai frumoase surprize. În maşină, pe autostradă, în drum spre nu ştiam exact unde (era surpriză) am ascultat muzică în limba spaniolă. De fapt îl ascultam pe spaniolul ăsta nebun, prieten cu mine, cum cânta melodiile lui Alejandro Sanz,  deja cânta cu atâta pasiune încât Alejandro era  zgomot de fundal. Eiii gata, că intrasem deja în atmosfera spaniolă, mai că îmi venea să cânt şi eu, dacă aş fi ştiut versurile. Îl priveam cu atât drag, cu acelaşi zâmbet larg pe faţa mea. Aşa eşti tu spaniolule, loco? sau aşa sunteţi toţi? Ei, află că nici eu nu sunt departe de voi, vă iubesc muzica de mor, spiritul vostru libertin şi pasiunea pe care o puneţi în tot ce faceţi!

Noaptea în Madrid? Multe maşini, nebunie de lume, băruleţe frumos luminate, agitaţie. Se vedea că ajunsesem într-o capitală. Dar am lăsat tot în urmă şi am ajuns într-un băruleţ micuţ şi cochet, într-o suburbie a Madridului, unde se auzea în surdină Bebe. Ooo Bebe, cât o ador, înainte de plecarea mea, o ascultasem timp de o săptămâna, zi de zi! Am cunoscut oameni frumoşi, cu zâmbet larg şi cu o inimă mare. Amuzaţi au fost să mă vadă că eu comand ciocolată caldă, reacţia lor a fost  ”E da…voi românii… “. Ruşinată, m-am conformat şi am comandat vin, ca şi restul lumii. În Spania am învăţat să savurez vinul, să îl iubesc şi tot  acolo m-am îndrăgostit de delicioasele tapasuri care nu lipsesc niciodată de pe masă. Oameni veseli, vin bun, tapas, Bebe pe fundal, discuţii în spaniolă, engleză, română, limbajul semnelor, toate amestecate, numai să ne facem înţeleşi, oare ce îmi puteam dori mai mult de ziua mea?

Lipsea ceva. De fapt eu nu am avut niciodată o prioritate din asta şi nu îi simţeam lipsa. În camera de hotel mă aştepta surpriza, a trebuit  să închei ziua prin a sufla în lumânări, nu înainte de a îmi pune o dorinţă. Atunci a fost prima dată în viaţa mea când mi-am dat seama ce important e să ai şi lumânărele în care să sufli de ziua ta, chiar dacă sunt înfipte într-un fursec. Fursecuri dulci, vin roşu spumant, muzică bună şi multă pălăvrăgeală despre câte în lună şi în stele, cam aşa s-a terminat ziua în care eu am împlinit un sfert de secol.

IMG1355

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar pentru mine a fost o zi de naştere specială şi pe care sigur nu o să o uit! A fost prima dată în viaţa mea, când de ziua mea, am ales să călătoresc singură, să petrec timp eu cu gândurile mele, să zbor deasupra norilor, să nu am aşteptări nici de la mine şi  nici de la cei din jur, să cunosc oameni noi  pe care aveam impresia că îi ştiu dintotdeauna, să simt o fericire nouă. Am ales să fac această zi deosebită prin lucruri simple!

Am primit şi cel mai frumos cadou, a doua zi urma să mergem să vizităm un oraş pe care eu îl ador, care acum a devenit oraşul meu preferat! Orăşelul în care m-am simţit o prinţesă protejată de cavaleri pe cai albi şi cu armuri strălucitoare în razele soarele! Este oraşul meu de suflet! Oare ghiciti despre ce oraş e vorba?

Prima dată când m-am îndrăgostit de acest orăşel a fost când am văzut clipul de mai jos. Nici nu îmi imaginam că este un orăşel din Europa.

25 ani + o zi si + 2 zile au urmat cam asa:

My beautiful picture

M-am minunat de frumos in Madrid – Palacio Real

 

In Mercado San Miguel, cea mai cocheta piata pe care am vazut-o, am mancat cel mai bun tapas cu crema e creveti si am baut vin ziua in amiaza mare, in mintea mea vinul se bea doar seara

In Mercado San Miguel, cea mai cocheta piata pe care am vazut-o, am mancat cel mai bun tapas cu crema de creveti si am baut vin ziua in amiaza mare, in mintea mea vinul se bea doar seara

Am dat in mintea copiilor :D

Am dat in mintea copiilor :D

 

M-am imprietenie cu Mickey si Minnie

M-am imprietenie cu Mickey si Minnie

Am contemplat frumosul...Am contemplat frumosul…

... pana la lacrimi

… pana la lacrimi
Nici o zi fara vin si paella

Nici o zi fara vin si paella

Am privit timp indelungat o panorama de poveste dupa bai lungi acompaniate de melodiile lui Alejandro Sanz

Am privit timp indelungat o panorama de poveste dupa bai lungi acompaniate de melodiile lui Alejandro Sanz

Si din nou nici o zi fara vin, de acel m-am atasat tare si am revenit in fiecare zi

Si din nou nici o zi fara vin, de acel barulet m-am atasat tare si am revenit in fiecare zi

Mai sunt trei săptămâni până la ziua mea şi mi-am făcut un alt cadou, voi pleca la Londra. Revin în acest oraş cu drag! mi-a plăcut mult data trecută şi mă întorc şi cu mai mult entuziasm pentru că voi revedea oameni dragi pe care îi iubesc  din tot sufletul meu!


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rbri4588/public_html/ratacitaprinlume.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273