Bărbatul potrivit pentru mine nu cred că s-a născut încă

Mulţi oameni apropiaţi mie (prieteni, familie) vin la mine şi mă tot întreabă : Mă Ade, tu tot singură, nu îţi mai faci şi tu un prieten, o relaţie serioasă? Poate te măriţi şi tu, faci un copil, îţi întemeiezi o familie!”, iar încheierea mamei mele este cea mai  fantastică:  “Eşti mare de acum mă mama, trebuie să te gândeşti şi tu la ceva serios! “.

Reacţia mea? Ce pot să fac? Râd :) Oameni buni am doar 25 de ani (soon dar veeery soon 26 de ani) oare chiar e cazul să îmi pun astfel de întrebări? Oare trebuie neapărat să mă leg de o relaţie? Oare o viaţă fericită înseamnă numai o relaţie sau o căsătorie? ei bine dragii mei, eu nu mă grăbesc nici să am o relaţie “serioasă” care să se termine după câţiva ani cu vestita replică “Nepotrivire de caractere” şi nici nu mă grăbesc să mă mărit ca să intru în rând cu lumea. Îmi place viaţa mea aşa cum e. Cu relaţii mai lungi sau mai scurte în care cunosc oameni, descopăr caractere şi psihologii umane, râd, mă bucur, sunt fericită sau sufăr. De la fiecare omuleţ, care a intrat într-o relaţie de orice fel cu mine, am avut ceva de învăţat, ei m-au modelat şi am ajuns să fiu aşa cum sunt azi. Şi ce e foarte important, dacă nu am nici o relaţie şi sunt singură, nu sufăr după atenţia nimănui, ştiu să mă bucur de singurătate, ştiu să îmi trăiesc viaţa frumos fără să fie nevoie de prezenţa unui bărbat în viaţa mea.

ottjku432299-022

Şi ca să înţelegeţi mai bine de ce nu am încă o realatie “serioasă”, de lungă durată: Pentru că bărbatul potrivit pentru mine nu cred că s-a născut încă! Am prea multe pretenţii, visez la prea mult (poate m-am uitat la prea multe filme de dragoste şi am citit prea multe romane siropoase), iar idealul meu se pare că e prea complex şi greu de găsit. Aşadar, bărbatul visurilor mele trebuie să fie cam aşa:

 • fizic nu apare nici cum în visurile mele. Nu trebuie să fie nici blond, nici brunet, nici cu ochi căprui sau albaştrii. După mine, frumuseţea fizică nu este cea mai importantă. Frumuseţea sufletului mă poate atrage de o mie de ori mai mult decât fizicul.
 • dacă nu am pretenţii la fizic, vestimentaţia este foarte importantă. Aş vrea ca adidaşii şi costumul sport să fie numai pentru sala de sport, iar şlapii numai pentru plajă. Trebuie să ştie să se îmbrace în funcţie de eveniment, să fie prezentabil, iar fierul de călcat ar fi bine să nu se defecteze niciodată!
 • trebuie să fie bărbat, un deodorant, un parfum şi un şampon cred că îi ajung. Penseta, cremele de faţă şi corp, măştile de păr, fixativul şi mersul la saloanele de înfrumuseţare trebuie să le lase în seama mea, mă descurc şi singură! Nu aş vrea să mă simt complexată că are sprâncenele mai faine ca ale mele şi eventual să îi cer şi numărul de telefon al cosmeticienei unde merge el.
 • trebuie să fie masculin dar şi sensibil în acelaşi timp, trebuie să iubească natura, animalele şi neapărat oamenii. Pentru că eu îi iubesc pe toţi, oricum ar fi ei, şi nu aş vrea să avem motive de ceartă!
 • şi dacă tot vorbim despre bărbaţi sensibili, trebuie să ştie că poţi dărui flori sau cadouri femeilor oricand, nu doar de ziua noastră sau de Valentine`s Day.
 • trebuie să facă sport! orice sport vrea el! poate să şi urmărească sporturile televizate dar să nu fie fanatic. Adică nu cred că este necesar să  stea să urmărească orice meci de football cu echipe despre care nu am auzit în viaţa mea!
 • pffu că am uitat să zic de la început! OMULE SĂ NU BEI NICIODATĂ BERE LA PRIMA ÎNTÂLNIRE! Am oroare!!! Mi se pare lipsă de respect faţă de femeie! Bine că mi-aş dori ca acea licoare numită bere să fie băută numai la ieşirile cu băieţii şi să nu apară niciodată în căminul conjugal. Mi-ar plăcea să ştie să aprecieze un vin bun pe care să îl savurăm împreună!
 • Acum ştiu că o să îmi pun toţi bărbaţii existenţi pe faţa pământului în cap: CEA MAI BUNĂ LEGUMĂ NU E CARNEA!  Bărbatul visurilor mele trebuie să ştie să aprecieze mâncarea bună, să ştie să comande la restaurant şi să mai înţeleagă că nu întotdeauna MULT e şi bun! Burtica aia cu care bărbaţii se simt sexi, mie nu mi se pare deloc atrăgătoare!
 • că tot ziceam că mult nu înseamnă şi bun, mi-ar plăcea să fi experimentat toate tipurile de femei posibile, blonde, brunete, roşcate, să fi ajuns să aibe scorul pe care şi-l doreşte să îl înscrie şi să se potolească. Să îşi dorească nopţi de dragoste nebună cu sentimente profunde, din alea de îţi vine să te urci pe pereţi de plăcere şi să uite de  sexul mecanic cu orice necunoscută numai de dragul de a ajunge la cifra magică de x femei care au trecut prin patul lui.
 • cele mai frumoase week enduri nu sunt alea în care stăm şi ne uităm la televizor şi dormim la prânz !!! Avem timp şi pentru alea la vârstă de peste 60 de ani!
 • Aş mai vrea ca ultimele cărţi pe care a pus mâna să nu fie cărţile de pocker. Iar pariurile şi jocurile de noroc să nu existe.
 • Trebuie să ştie că există mai multe canale la televizor nu doar canalele sportive şi ştiri! Cred că undeva pe acolo e şi Travel Channel sau Discovery!
 • Aa dragul meu, maşina este o invenţie care te duce din punctul A până în punctul B, nu trebuie să-ţi bagi banii în ultima fiţă de maşină şi când ai zgâriat-o să te plângi o lună!
 • Aş vrea să îi facă plăcere să mă însoţească la concerte şi piese de teatru. Să călătorim prin toată lumea (cred că asta este clar) şi să vizităm multe muzee şi obiective turistice frumoase. Da ştiu că 3 ore în Palatul Dogilor din Veneţia e prea mult, dar crede-mă, e o cămăruţă acolo cu tot felul de săbii şi armuri care chiar ar putea să îţi placă.
 • dragul de el, să fie la standardele mele trebuie să ştie că “Mă-ta are cratimă” , cum bine zice Krem. Dacă e bărbat asta nu înseamnă că nu trebuie să ştie să scrie!
 • trebuie să fie hotărât, să ştie ce vrea şi ce e mai important să şi spună ce vrea! Nu aş vrea după 3 luni de relaţie să aud “Draga mea dar ce avem noi nu e relaţie, doar nu ai crezut că suntem iubiţi?”. Oare nu e mai simplu să îmi zică de la început “Vreau să  fim fuck buddies!”. Poate chiar m-ar încânta ideea. Aşa nu s-ar mai chinui 3 luni să mă impresionezi ce bărbat mişto este el.
 • aş vrea să mă aleagă pentru ce sunt, cine sunt şi cum gândesc! În nici un caz pentru că mi-am pus pe mine cămaşa mai decoltată şi fusta mai scurtă! Din păcate la 40 ani acea cămaşă şi fustă nu mă vor mai salva!
 • n-am nevoie să fie porno star, nici în dimensiuni, nici în arta erotică! Totul se învaţă cu răbdare!
 • şi cel mai important, acel bărbat ideal trebuie SĂ MĂ IUBEASCĂ, da doar să mă iubească! Pentru că nu am nevoie de nimic altceva, nu am nevoie să mă întreţină pentru că muncesc singură, nu am nevoie doar să îmi ţină de cald noaptea la spate pentru că pot să mai iau o pătură, nu am nevoie de sex, pentru că în ziua de azi poate oricine să îmi ofere. Trebuie doar să ştie să mă iubească!

O iubesc pe Elizabeth Gilbert! În cartea ei,  “Şi am spus Da. O poveste de iubire”,  a scris perfect pentru ce au  femeile nevoie de un bărbat în ziua de azi! Ziua de azi care nu mai e la fel ca acum 10 ani în urmă, în care femeile nu mai au aceleaşi nevoi, iar primul venit nu mai e primul servit! Ziua de azi care ne permite  să comparăm şi să alegem! Ziua de azi în care nu trebuie să fii căsătorit ca să fii în rând cu lumea, nu trebuie să depinzi de un bărbat ca să ai o viaţă frumoasă şi liniştită!

“Nu am nevoie de bărbatul acesta din aproape nici unul dintre motivele pentru care au avut femeile nevoie de bărbaţi de-a lungul secolelor. Nu am nevoie ca el să mă protejeze fizic, pentru că trăiesc într-una din cele mai sigure societăţi de pe pământ. Nu am nevoie să-mi ofere siguranţă materială, pentru că mi-am câştigat singură pâinea de când mă ştiu. Nu am nevoie de el pentru a-mi largi cercul de rude şi cunoştinţe, pentru că am deja un grup numeros alcătuit din prietenii, vecinii şi rudele proprii. Nu am nevoie să-mi ofere statutul extrem de important de “femeie căsătorită “, pentru că societatea în care trăiesc acordă respect femeilor necăsătorite. […]
Deci unde ne aflăm? De ce am nevoie de bărbatul asta în fond? Am nevoie de el doar pentru că se întâmplă să-l ador, pentru că în compania lui am parte de bucurii şi alinare şi pentru că, aşa cum spunea cândva bunicul unui prieten “uneori viaţa e prea grea ca să fii singur, iar uneori viaţă e prea frumoasă ca să fii singur “ Elizabeth Gilbert “Şi am spus da. O poveste de iubire”

Poate că am prea multe pretenţii de la bărbatul visurilor mele! Dar dacă nu aş avea pretenţii ar însemna că nu mă iubesc pe mine! Prietenele mele râd de mine şi îmi spun că o să ajung ca în poza de mai sus :))) Chiar dacă o să ajung aşa, măcar ştiu că în comparaţie cu multe alte femei, care stau într-o relaţie numai de dragul de a fi cu cineva, eu nu mi-am pierdut strălucirea, nu mi-am pierdut zâmbetul, nu m-am rătăcit în drumul meu spre Făt Frumos şi de groază că nu mai găsesc drumul bun m-am mulţumit cu fratele lui Făt Frumos!

Eu mi-s happy dragii mei aşa! Voi?

 

AAB

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rbri4588/public_html/ratacitaprinlume.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273