Not Today – filmul ăsta mi-a făcut sufletul bucăţi

Cred că v-am mai spus in posturile mele că sunt unele melodii sau filme care vin la mine fară să le caut. Aşa  s-a întamplat şi în seara aceasta. Nu aveam somn şi vroiam să văd un film dar nu aveam nimic precis in minte. Mi-a sarit în ochi numele “Not Today” pe un site cu filme online. Primul pas:  am citit descrierea şi m-a convins cuvântul India, al doilea pas: am văzut trailer-ul şi am ştiut că trebuie să mă uit.

5001318_300

Nu am intenţia să vă povestesc acţiunea filmului pentru că îmi doresc să aveţi şi voi şocul pe care l-am avut eu. Povestea acestui film m-a zdruncinat atât de tare incât mi-au dat lacrimile şi mi s-a părut corect să fac share impresiilor mele. Filmul infăţiseaza  probleme care sunt reale la nivel mondial, în momentul de faţă, şi cu care multe ţări sărace se confruntă: traficul de copii şi sclavia sexuală. Acţiunea filmului se petrece in India, iar pe lângă problema traficului de copii mai este amintită o alta problemă, cea a castei daliţilor. Daliţii sunt membrii celui mai jos rang al societaţii Indiene,cei  ”de neatins”, paria societăţii, sunt acei indieni contaminaţi energetic care nu au voie să stea în aceeaşi încăpere cu “oamenii normali” (come on people, în secolul 21  mai există aşa ceva? există discriminare chiar în halul ăsta?)

Filmul ar trebui să ne dea puţin de gândit : ne dorim case mai mari şi mai luxoase dar sunt oameni care dorm sub cerul liber, ne dorim telefoane cât mai performante şi încă există oameni care nu au pus mâna în viaţa lor pe un telefon, plătim o grămadoaie de bani pe haine branduite  dar nu ne-am pus niciodată întrebarea cine a muncit pentre ele şi cu cât au fost plătiţi, mergem la hoteluri all inclusive, unde se face cea mai mare risipă de mâncare, şi sunt 300 de copii care mor pe oră, de foame, în toată lumea. Niciodată nu ne mulţumim cu ce avem şi mereu vrem mai mult. Ce este mai rău e că niciodată nu ne gandim că deja avem mult mai mult  decât e necesar şi nu mai ştim să dăruim, să împărţim, să îi ajutăm pe cei care au nevoie.În goana noastră după bogăţii infinite uităm  să fim oameni.

 

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rbri4588/public_html/ratacitaprinlume.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273