Ziua femeii intr-un oras romantic : Venetia

Picture 074Cel mai frumos 8 martie pe care l-am trait pana acum a fost in 2010, cand am vizitat un oras foarte drag mie, Venetia.  A fost prima excursie organizata de mine pentru mai multe persoane. Am pus la cale acest trip eu cu prietena mea si in total ne-am strans 5 fete pregatite sa descoperim un oras care a devenit sinonim cu dragostea – Venetia (nu prea am descoperit latura romantica ce-i drept)… Pentru mine a insemnat foarte mult escapada la Venetia pentru ca atunci s-au pus bazele unor relatii de prietenie foarte legate. Am cunoscut persoane care azi imi sunt foarte dragi si foarte apropiate. Si atunci, ca si acum, consider ca nimic nu este intamplator.

La baza dorintei mele imense de a vizita acest oras a fost un film de care nu ma mai saturam si pe care il vizionam de fiecare data cand aveam ocazia: Dangerous Beauty (Frumoasa venetiana). Rochiile de epoca, gondolele pe canale, palatul Dogilor, podul Rialto, o poveste de dragoste care se termina cu bine (ca in toate filmele), descrierea unei societati acide si a unui oras puternic intr-o perioada decadenta,toate au alimentat dorinta mea interioara de a vizita acest oras al iubirilor pierdute – Venetia.

                                       Dangerous Beauty – Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=xYu37jF0d3c

Nu o sa va povestesc detalii despre cazare si ce am vizitat, pentru ca va voi pregati un articol separat.

Nu am descoperit romantismul Venetiei, dar in schimb, pentru mine, a ramas un oras al prieteniilor frumoase,un labirint de  stradute inguste (preferatele mele), un oras cu canale si gondole, cu vin si oameni frumosi, proseco si prajituri gustoase, cu  arhitectura somptuoasa, un taram care te indeamna la visare.

Picture 071

Grand Canal

Picture 063

Gondole frumoase

Picture 025

Magazin cu masti

Dupa 3 ani de la aceasta calatorie, mi-au ramas impregnate in minte plimbarile lungi pe stradutele intortocheate, vremea surprinzatoare ( nu ne-am fi imaginat la intoarcere sa ni se anuleze zborul din cauza ninsorii), plimbarea pe Grand Canal cu vaporetto (cu gondola sper sa ma plimb in viitor cu un EL), 3 ore petrecute in Pallazo Ducale (este in topul preferintelor mele), multitudinea de magazine cu mascute, Piazza San Marco noaptea, goala, fara turisti, sub o ninsoare feerica si amenintata de inundatie.

Picture 079

Podul Rialto

Picture 123

Palazzo Ducale

Picture 161

Grand Canal

Picture 214

Piazza San Marco se inunda

Picture 119 Picture 212

Pupi, pupi dragii mei. Curand mai multe detalii despre transport, cazare si ce se poate vizita!

PS : Dragele mele prietene, astazi se implinesc 3 ani de cand ne cunoastem, va pup si va iubesc mult :*

AAB


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rbri4588/public_html/ratacitaprinlume.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273